Израелската компания StoreDot е решила да засили на бързи обороти бизнеса с електрически автомобили. При това съвсем буквално.

Стартъпът разработва технология, която позволява супербързо зареждане на батерии. Базирана на биоорганични процеси, тя може да зареди батерията на един е-автомобил буквално за 5 минути.

Такива амбиции определено привличат вниманието на големите играчи в автомобилния и технологичния свят и StoreDot вече набра 60 милиона долара финансиране, което идва главно от подразделението за камиони на Daimler, Samsung Ventures, Norma Investments и частни инвеститори от Китай и Израел. Най-важното име безспорно е Daimler; немският концерн вече обяви нова фабрика за батерии в Германия, както и завод за батерии в Китай, който ще струва над 700 милиона долара.

Основана през 2012 г. в Тел Авив, StoreDot работи преди всичко по бързо зареждане на различни батерии. Първия си прототип на такава технология тя показа още през 2014 г. с обещанието, че един ден ще можем да зареждаме телефоните си за 30 секунди.

Оцени:
Рейтинг: 5
Още от Tech

Суперколата Mercedes-AMG Project One е почти готова за пътя

0 | 23.09.2018