Новата социална мрежа Polygram ще може да засича израженията на лицето чрез технология на изкуствен интелект и да ги трансформира в емоджи иконки, с които потребителите да „реагират“ на постовете. Вместо да гледаме колко лайка има дадена снимка или пост, вече ще можем да следим реакциите на хората, които са ги видели според емоционалността на израженията им.

Освен емоджита, контролирани с лице, приложението ще предлага и анализ на местоположението на потребителите и разбивки по демографски признак. Анимираните емоджита пък ще могат да остават анимирани дори когато се постват в други социални мрежи.

Polygram ще предлага на потребителите си и добавена реалност под формата на „грим“, с който може да се разкрасяваме при желание. Разполага и с умен начин за предотвратяване на скрийншотове на снимки, като разрешава поставянето на „замъглен екран“ върху тях и позволява разкриването само на отделни части на снимката, но не и цялата едновременно.

Новата социална мрежа има за цел да се превърне в сериозен конкурент на Instagram и Snapchat, но това ще е трудно, ако социалните гиганти започнат да копират лицевото разпознаване и другите забавни функции. Основателят Фаряр Газанфари обаче смята, че ако привлече достатъчно инфлуенсъри и създатели на съдържание, Polygram ще стане едно от най-търсените социални пространства онлайн. Приложението вече е налично за iOS.

Оцени:
Рейтинг: 5
Още от Social

Видео рекламите завземат и Messenger?

22 | 20.06.2018