Днес Apple пуска iOS 11 официално за всички съвместими устройства на компанията. Всяка актуализация на iOS идва с множество промени, но някои не са непосредствено очевидни. Apple обновява милиони iOS устройства в нова модерна файлова система, което може да бъде неприятна новина за потребителите на Windows.

High Efficiency Image File Format (HEIC) е нов формат за изображения от разработчиците на MPEG, популярния аудио и видео стандарт за компресиране. HEIC ще се използва по подразбиране за новите снимки на iOS 11. Той е проектиран да ви спести място за съхранение. Но тъй като това е чисто нов файлов формат, той ще има някои несъвместимости. Въпреки че iOS 11 автоматично ще конвертира HEIC файловете по подразбиране в JPEG формат при споделяне в приложения, вие може да забележите, че снимките в Google Photos, Dropbox или OneDrive не се отварят, тъй като са съхранени в HEIC вместо в JPEG формат. Google Photos и Dropbox поддържат HEIC в рамките на своите приложения, но Microsoft не поддържа новия формат. Това ще е проблем за потребителите на Windows 10, които използват стандартното Photos приложение, за да разглеждат снимките си.

Другият вариант е да деактивирате HEIC, ако сте изправени пред този проблем. Това ще принуди iOS 11 да съхранява всички изображения като JPEG файлове. Можете да деактивирате HEIC от Settings > Camera > Formats.

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове:
Още от Tech

Суперколата Mercedes-AMG Project One е почти готова за пътя

0 | 23.09.2018