Ако сте се чудили как може един Range Rover да изглежда още по-луксозен, отговорът е SV Coupe, който бе представен на тазгодишното изложение в Женева. Както името му подсказва, това е нормален Range Rover, но с две врати. Всъщност нормален Range Rover е само на пръв поглед, защото, освен че няма задни врати, той е специална лимитирана серия, която съдържа множество луксозни доработки.

Единствено предният капак и задната броня са взети от стандартния Range Rover. Всеки друг алуминиев елемент е изцяло нов. Добавени са луксозни решетки отпред и метални лайстни от двете страни. Черешката на тортата са ръчно изработени емблеми.

Ако мислите, че екстериорът е луксозен, трябва да погледнете интериора. Всички четири седалки са по-широки и по-дълбоки. Предните имат 20-степенна настройка, а задните имат само 10 точки, подлежащи на настройване. Кожата за салона е продукция на една-единствена 113-годишна работилница. За таблото можете да комбинирате явор и орех, ако само един дървен материал не е достатъчно скъп. Дървото се разпростира по волана, централната конзола и пода на багажника. Инфотейнмънт системата е подкрепена от 10-инчов сензорен екран. Аудио системата е с обща мощност 1700 вата на 23-те говорителя.

Под капака е 5.0-литров V8 със суперчарджър и 557 к.с. Присъства 8-степенна автоматична трансмисия и постоянно задвижване на четирите колела. 5.1 секунди ще са необходими, за да ускорите до 100 км/ч от място. Максималната му скорост от 265 км/ч го прави най-бързия Range Rover досега.

Неслучайно споменах, че Range Rover SV Coupe е лимитирана серия. От него ще бъдат ръчно сглобени 999 бройки в Обединеното кралство. Цената на всяка от тях е около 240 000 евро.

Оцени:
Рейтинг: 5
Най-четени
Всички

Нов теч подсказва, че PS5 ще бъде значителен ъпгрейд спрямо PS4 Pro

94 | 19.01.2019
Още от Tech

Германия също обмисля да спре да работи с Huawei

114 | 20.01.2019