Обикновено след всеки дългоочакван дебют на автомобил не минава много време, преди да видим бройка от модела в тежка катастрофа. Tesla 3 не прави изключение и вече видяхме първата изцяло унищожена кола от този модел. Сблъсъкът е бил наистина сериозен, съдейки по снимките, но добрата новина е, че участниците в произшествието са се отървали с леки наранявания.

Човекът, седял зад волана на въпросната Tesla 3, е направил изявление в reddit.com, в което е описал контузиите, получени вследствие на катастрофата. Той страда от лека контузия на десния крак, причинена от педала на газта. Неговата спътничка е получила прорезни рани в горните крайници. Вследствие на удара ръката ѝ е счупила дисплея на инфотейнмънт системата и той се е разпилял на парчета, причинявайки порязвания. В резултат на счупения дисплей мъжът не е имал възможност да отвори жабката и да достъпи важни за него вещи, защото единственият начин да се случи това е да бъде избрана тази опция от дигиталното меню. 

Отговорът на Илон Мъск не закъсня и собственикът на компанията Tesla публикува съобщение в Twitter, в което се казва, че ще бъдат направени стъпки за предотвратяване на възникналите неприятности след тази катастрофа. Ще бъде имплементиран софтуерен ъпдейт, така че жабката да се отваря автоматично, след като автомобилът спре да се движи след възникнало произшествие. За проблема с дисплея ще бъде добавен допълнителен пластмасов слой, който няма да позволява на частите да се разпръснат при счупване. Докато софтуерният ъпдейт може да се инсталира лесно на всеки автомобил отдалечено, частта за дисплея трябва да бъде инсталирана още в завода или може би да бъде продавана като допълнителен протектор.

Въпреки разширените тестове, които провежда всеки производител, и множеството изисквания, на които отговаря всеки автомобил, за да може да бъде продаван, никога не се знае какво може да причини проблем, докато не се случи в реалния живот. Все пак е приятно да видим, че Мъск взима отношение и е готов да внесе промени в автомобилите Tesla, базирани само на една катастрофа.

Оцени:
Рейтинг: 4
Най-четени
Всички

„Теория на струните“: дали Вселената има цели 10 измерения?

350 | 21.01.2019
Още от Tech

Plus срещу Pro, или защо Samsung иска да преименува Galaxy S10

30 | Преди 10 ч.