Предварителните поръчки на видеоигри, които не идват с конкретна дата на излизане, вече са забранени в Германия. Това означава, че разработчици, издатели, разпространители и търговски вериги вече не могат да пускат оферти, придружени с фрази от типа coming soon, available soon и други подобни.

Вместо това предложението трябва да бъде задължително с някаква дата - или конкретна, или най-късната, на която ще бъде изпълнена поръчката. Ако такава няма, просто не могат да се взимат пари на купувача.

Промяната идва в резултат на кампания на неправителствена организация за защита правата на потребителите. Купувачите следва да знаят кога могат да очакват доставката след предварителна поръчка, е категоричен Висшият регионален съд на Мюнхен. Решението му идва след кампания срещу най-голямата верига за техника в страната Media Markt и нейна оферта за приордър на Samsung Galaxy S6 от август 2016 г. Позицията на съда обаче се отнася за всички продукти, включително и видеоигри.

На повечето европейски пазари не съществуват подобни закони и продавачите могат да пускат приордъри с примерни дати или дори изобщо без такива. Така например в момента може да си купите PS4 ексклузива Death Stranding, без той изобщо да има премиерна да кота. Честно казано, на този етап навярно само Хидео Коджима знае кога ще може да получите играта си.

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове:
Най-четени
Всички

Запознайте се с новия властелин: Samsung Galaxy S10 5G е тук

341 | 20.02.2019
Още от Play

Netflix за геймъри от Google?

18 | 21.02.2019