Каталогът на Amazon е изключително богат, но се оказа, че той съдържа и нещо, което не сме очаквали да видим там. Будни потребители сигнализираха, че понастоящем изглежда пиратските дигитални версии на няколко игри са забелязани на Amazon. Силно намалените версии на Lords of Xulima, Surviving Mars и Frostpunk наскоро са били продавани през сайта.

В случая с Lords of Xulima, разработчикът на играта се е опитал да поиска изтегляне на пиратското съдържание от Amazon през октомври 2017 г., но уеб страницата за купуването на играта и нейното изтегляне е все още активна.

Луис Проктър, основателят на сайт, който изброява изгодни цени за игри, съобщи в Twitter, че когато е уведомил Amazon, че са му продали пиратски софтуер, те просто му казали, че не могат да направят нищо. Няколко потребители на най-големия гейм форум ResetEra обаче твърдят, че са одобрени за възстановяване на средства, след като са се свързали с Amazon за несъзнателното закупуване на пиратски игри.

Официалният акаунт в Twitter за Surviving Mars заяви в събота, че намалената дигитална версия на тяхната игра, включена в Amazon, не е продажба, която са одобрили.

"Подозираме, че не е законно", коментираха от студиото. "Можем да потвърдим, че с тази версия няма да работят никакви актуализации, и ви съветваме да не я купувате."

Освен това потребител на Reddit, закупил и изтеглил дигитална версия на Frostpunk, която струва само 2.99 долара в Amazon, твърди, че това е пиратска версия на играта.

"Реших да платя 3 долара, за да се направя на детектив. Това е пиратство, няма спор", пише потребителят. "Някой е взел GOG версията на играта, преопаковал я е със собствения си инсталатор, подписан и публикуван от Ace Media Group LLС, и я представил на Amazon."

За сравнение цената на Lords of Xulima в момента е 20 долара в Steam, Surviving Mars струва 40 долара, а Frostpunk струва 30 долара.

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове:
Най-четени
Всички

Запознайте се с новия властелин: Samsung Galaxy S10 5G е тук

341 | 20.02.2019
Още от Play

Netflix за геймъри от Google?

18 | 21.02.2019