Както вероятно сте чули, в момента може да бъде истински трудно да си купите видеокарта. Причината е съвсем явна - изкупуват се в огромни количества за добив на крпитовалута. Nvidia се опитва да отговори на търсенето и според нейния шеф тя прави “всичко възможно”, за да увеличи производството.

“Работим здраво, за да изкараме на пазара повече видеокарти за геймърите”, казва Дженсен Хуанг. Компанията му призова още търговските вериги да обслужват най-напред геймърите, но тя не може да наложи никакви ограничения относно приоритета. 

Nvidia прогнозира, че криптовалутите ще продължат да бъдат нестабилни, и не очаква търсенето на видеокарти да се увеличи повече в следващите няколко месеца.

“Tpyднo e дa oпишeм тoчнитe ĸoличecтвa, нo ĸpиптoвaлyтитe ни носят пo-гoлям пpoцeнт oт пpиxoдитe в cpaвнeниe c пpeднoтo тpимeceчиe”, ĸaзвa финaнcoвият диpeĸтop нa ĸoмпaниятa Koлeт Kpec. Тя добавя, че все пак фокусът на компанията остава върху геймърите, а не се измества към криптовалутите, които са силно променливи и нестабилни.

Оцени:
Рейтинг: 5
Най-четени
Всички

Нов теч подсказва, че PS5 ще бъде значителен ъпгрейд спрямо PS4 Pro

94 | 19.01.2019
Още от Play

Tencent купува Nexon и създава азиатски гейм титан

0 | 21.01.2019