What’s My Line? е тв игра, популярна през 70-те години. И на 17 октомври 1972 г. участниците в нея и зрителите по домовете се сблъскват с нещо неочаквано. Не, направо невиждано.

Това е Magnavox Odyssey - първата домашна гейм конзола в света.

Едно от първите ѝ появявания по телевизията я превръща в звездата на шоуто. Правилата са следните - играчите се опитват да разкрият тайна за участник. В случая той се казва Боб Фритче и е търговец в Magnavox. Той играе на тенис игра на конзолата, а как изобщо ще могат да познаят те какво е това странно нещо, при положение че дори терминът "видеоигра" не съществува тогава. Фритче определя машината като "симулатор на електронни игри", а реакциите на състезателите и публиката наистина си заслужават.

Именно през 1972 г. телевизионният техник от немско потекло Ралф Баер създава прототип на конзола за стандартен телевизор. Той нарича тази конзола The Brown Box, след което предоставя плановете на компанията Magnavox. Тази компания започва масово призводство на първата в света игрова конзола за домашен телевизор – Magnavox Odyssey.

 

 

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове:
Най-четени
Всички

Нов теч подсказва, че PS5 ще бъде значителен ъпгрейд спрямо PS4 Pro

94 | 19.01.2019
Още от Play

Machinima: легендарният YouTube канал изчезна без следа

23 | 21.01.2019