След всички слухове, които ни преследваха в последните седмици, от Samsung успяха да бъдат първите, които представят смартфон с огънат дисплей. Не, дисплеят няма да може да се огъва от потребителите. Galaxy Round наподобява Galaxy S3 и S4, но има малка вдлъбнатина, която преминава през вертикала на телефона, която му придава извитата форма. Самият корпус е твърд, което означава, че потребителите няма да могат да огъват дисплея, а просто формата ще бъде извита – това ще му погне да бъде по-удобен по време на разговор. Но тази форма няма да бъде само козметична – тя ще бъде много по-удобна за управление на приложенията, музиката и албумите.

 

„В резултат на този уникален дизайн, потребителите ще могат да се възползват от Roll Effect (ефект на наклоняване), чрез който ще може бързо и лесно да се проверява информация, като дата, време, пропуснати повиквания и ниво на батерията, а с Gravity Effect (ефект на гравитацията) ще се създава визуална интеракция за контрол на устройството чрез неговото наклоняване“, пише Samsung в изявление. „Ако дисплеят на Galaxy Round е изключен, а потребителят слуша музика, леко натискане в левия край на телефона ще пусне предишната песен, а ако бъде натиснат вдясно – следващата. Ако функцията се използва за снимки и видео, тя ще отвежда потребителите в съдържанието на албумите. Функцията се нарича Side Mirror.” 

 

Galaxy Round е с 5.7-инчов 1080p, HD Super Amoled дисплей. Устройството е с дебелина от 7.9 мм, тегло от 154 г и 2800 mAh батерия. Работи с Android 4.3, има 3 GB RAM и четириядрен процесор с работна честота 2.3 GHz. Galaxy Round разполага с 32 GB вградена памет и слот за microSD карта памет. Апаратът поддържа multi-wundow (разделяне на екрана), подобно на Galaxy Note 3. Камерата на Galaxy Round е 13 MP с автофокус, светкавица и запис на Full HD клипове. Предната камера е 2 MP.

 

От Samsung са обявили Galaxy Round за корейския пазар. Поне до този момент – надяваме се, че телефонът ще бъде разпространяван и в други страни. Все още не е ясна цената на смартфона, но с параметри, подобни на Galaxy Note 3 – няма да е ниска. Все още не не е ясно доколко огънатият дисплей ще повиши потребителското изживяване и функционалността на телефона. Изглежда, че ще бъде по-удобен по време на разговор и за съхранение в джоб. Изглежда, че ако бъде изпуснат, резултатът „счупен дисплей“ ще се постига по-трудно. А може би Samsung търсят начини, чрез които да „разчупят“ пазара – да се превърнат в първите, които предлагат подобен модел смартфон. Харесва ли ви Galaxy Round? А бихте ли си го купили?


Оцени:
Рейтинг: 1
Тагове:
Още от Tech

Топ 19: Най-забележителните автомобили на 21 век

16 | Преди 10 ч.