Adobe изглежда твърдо решен да изпрати всичко, свързано с Flash, в историята. Софтуерният гигант обяви, че ще спре Shockwave за Windows от 9 април 2019 г. Компанията вече дръпна шалтера на своя Мас Player и Director през 2017 г., но това представлява последният пирон в ковчега на известния уеб плъгин, що се отнася до повечето потребители. Единствените, които ще продължат да получават поддръжка след споменатата по-горе дата, са корпоративни клиенти, чиито договори изтичат през 2022 г.    

Не е изненадващо, че Adobe започна да замита всички остатъци под масата – чисто и просто интернет продължи да се развива. Употребата на Shockwave намаля с появата на технологии като HTML5 и webGL. Действително е по-добре разработчиците да преминат към тези нови и универсални формати, с които да изградят своите уеб приложения.  

Промяната може и да остане незабелязана за мнозина, но все пак ще има някои последици. Много стари уеб игри и интерактивни сайтове бяха направени с Shockwave във време, когато HTML не беше развит, а смартфоните бяха далеч на хоризонта. Макар много от разработчиците да спряха поддръжката за тях отдавна, краят на Shockwave означава и край за всички тях. 

Топ 6: Най-бруталните суперколи на изложението в Женева

---

Това е лаптопът на мечтите. Игрите на него са космос! (ВИДЕО)

Тагове:
Най-четени
Всички

Xiaomi представи телефон, който варира от $400 до $7000

64 | 21.07.2019
Още от Tech

Ford предлагат собствен дизайн за емоджи (ВИДЕО)

1 | Преди 12 ч.