Най-голямата технологична верига магазини в Съединените щати вече няма да предлага апарати с марката Huawei. Така, действайки по инструкции на властите, Best Buy се присъединява към операторите Verizon и AT&T в своеобразния бойкот на продуктите на китайската компания поради опасения за националната сигурност на САЩ.

Първата стъпка на Best Buy бе да не поръча нови бройки от Mate 10 Pro, а до седмица или две ще спре изцяло инвентара на Huawei от продажба. За момента въпросният телефон все още може да се поръча онлайн през Amazon, Microsoft Stores, Newegg и др.

Huawei закономерно реагира с протест, посочвайки, че продуктите и услугите на производителя се ползват от големи мобилни оператори, корпорации и стотици милиони клиенти в над 170 държави по цял свят.

"Заслужили сме доверието на партньорите ни", категорична е компанията, която иска до 2021 г. да стане най-големият производител на смартфони в света. За момента тя е на трето място след Samsung и Apple и скандали като този ще направят начинанието по-трудно, тъй като компанията се нуждае от поне един топ модел, който всъщност да се продава в Съединените щати.

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове:
Най-четени
Всички

Забраниха на Huawei да използва microSD карти в своите телефони

698 | 25.05.2019
Още от Tech

Телефоните на Samsung и Xiaomi привличат интерес за сметка на тези на Huawei

0 | 26.05.2019