Германия става поредната държава, която обмисля да блокира достъпа на Huawei до изграждането на следващото поколение мобилни мрежи. Според нова информация от немската столица Берлин размишлява над по-строги изисквания за сигурност, които няма да позволят продукти на Huawei да се използват в 5G мрежата на страната.

Много държави се противопоставиха на участието на китайската технологична фирма в техните 5G мрежи в областта на сигурността.

Мрежите представляват следващата голяма стъпка в развитието на мобилна инфраструктура.

Китайската компания, един от най-големите производители на телекомуникационно оборудване в света, е изправена пред съпротива от страна на чуждестранни правителства заради риска технологията ѝ да бъде използвана за шпионаж. Huawei отрече твърденията.

В изявление фирмата заяви, че не вижда "никаква рационална причина, поради която тя трябва да бъде изключена от изграждането на 5G инфраструктура в Германия или дори в която и да е страна в света". САЩ, Австралия и Нова Зеландия забраниха на местните фирми да използват Huawei, за да осигурят технология за мобилни мрежи 5G от следващо поколение.

Обединеното кралство е изразило безпокойство за действията на Huawei, а Канада също преразглежда отношенията си с фирмата.

В четвъртък посланикът на Китай в Канада предупреди за "последствия", ако страната забрани компанията от нейната 5G мрежа. Двете страни са въвлечени в дипломатически конфликт.

Съд в Китай този месец осъди канадци на смърт за контрабанда на наркотици в решение, което се появява, след като Канада арестува Мън Ванчжоу, висша служителка в Huawei и дъщеря на основателя, по искане на САЩ.

Съобщава се също, че САЩ разследват Huawei за "кражба на търговски тайни" от американския бизнес и обвиняват компанията в нарушение на санкциите, като лъже за бизнеса си в Иран.

Спечели Samsung Galaxy Note 9 в новата инициатива на Go Guide - Go Guide Awards

 

Тагове:
Най-четени
Всички

Huawei със страхотна оферта към българските потребители

100 | 14.08.2019
Още от Tech

Легендата HTC Wildfire се завръща и НТС няма (почти) нищо общо

17 | Преди 7 ч.