Пуснатият по-рано тази година Huawei P20 е най-близкият опит на компанията за създаване на безрамков дисплей. Въпреки това Huawei продължава да търси иновации в тази посока и нов патент разкрива как иска да ги постигне.

Въпросният патент, който е регистриран през февруари, описва производствен процес, който ще позволи на Huawei да премахне всички излишни рамки. Вместо да използва типичния формат на сегашните смартфони, компанията ще започне от задния панел, който е проектиран така, че да поеме дисплея. Когато бъде произведен, дисплеят ще бъде поставен върху панела и залепен с лепило, след което от двете страни ще бъде поставена метална рамка, която в крайна сметка ще замени сегашните рамки на телефон. Резултатът – изключително високо съотношение екран към корпус.

Освен предимства в дизайна, Huawei отбелязва, че при този процес не се правят никакви компромиси. Поради използването на висококачествени залепващи материали, телефоните ще продължат да бъдат водо- и прахоустойчиви, а наличието на здрави материали в задния панел ще елиминира опасността от огъване.

Засега не е ясно кога (и дали) Huawei ще започне да използва този метод, но можем да предположим, че изпускането на такъв телефон би било доста опасно, тъй като се използват само залепващи материали.

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове:
Най-четени
Всички

Забраниха на Huawei да използва microSD карти в своите телефони

698 | 25.05.2019
Още от Tech

Телефоните на Samsung и Xiaomi привличат интерес за сметка на тези на Huawei

0 | 26.05.2019