Не, производителите все още не са спрели използването на DSLR снимки като фалшиви снимки от смартфон камера. Фотографката Дуня Джуджич е открила, че Samsung Malaysia купува един от нейните автопортрети, направен с DSLR апарат, чрез Getty и използва силно редактирана версия, за да рекламира портретния режим на своя Galaxy A8 Star. Използването на изображението е законно, но маркетингът на Samsung създава впечатлението, че това е истинска снимка, направена с телефона, и дори не споменава оригинала.

Това не само не е първото измамно използване на DSLR снимки тази година, но дори не е първото от Samsung тази година. В допълнение към инцидента с Huawei подразделението на Samsung в Бразилия беше уловено, че предлага две стокови снимки като Galaxy A8 селфита, стигайки до такава степен, че да добави водни знаци, което означава, че притежава снимките.

Докато компанията не е единственият нарушител, случката изтъква нарастващ проблем за купувачите. Сега, когато много телефони включват портретни режими, разликата между техните снимки и тези от DSLR се е стеснила значително. Тази разлика все пак съществува и клиентите може да не осъзнаят, че телефонът (особено среден модел като Star A8) може да не е толкова добър, както твърди Samsung. В идеалния случай производителите на телефони винаги използват снимки от самия апарат и отстраняват всякакви съмнения.

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове:
Най-четени
Всички

Забраниха на Huawei да използва microSD карти в своите телефони

698 | 25.05.2019
Още от Tech

Телефоните на Samsung и Xiaomi привличат интерес за сметка на тези на Huawei

0 | 26.05.2019