Intel обяви, че главният изпълнителен директор Брайън Кързанич е подал оставка, която влиза незабавно в сила. Главният финансов директор Робърт Суан временно ще изпълнява длъжността на Кързанич, докато бъде определен нов изпълнителен директор.

"Наскоро бордът на Intel беше информиран, че г-н Кързанич е имал предишни отношения със служителка на Intel", пише в съобщение за пресата. "Продължаващото разследване от страна на вътрешни и външни адвокати потвърди нарушение на политиката на Intel за неправомерно сближаване, която се отнася до всички мениджъри."

Връзката е била по взаимно съгласие, няма данни за каквато и да била злоупотреба с позиция от страна на Кързанич.

Непосредствената оставка на Кързанич бе приета, за да покаже "че всички служители ще зачитат ценностите на Intel и ще се придържат към кодекса за поведение на компанията", смята Intel. Съветът на директорите на Intel има "надежден процес на планиране на наследяването и започна търсенето на постоянен изпълнителен директор, включващ както вътрешни, така и външни кандидати".

Кързанич е изпълнителен директор на Intel от десет години и е заемал длъжността главен изпълнителен директор от май 2013 г. Той за пръв път се присъедини към компанията през далечната 1982 г.

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове:
Най-четени
Всички

Резолюционна новина за Sony Xperia 1

22 | 23.03.2019
Още от Tech

Убиецът на флагмани OnePlus 7 изглежда красиво в ново видео

32 | Преди 22 ч.