Spotify анонсира значителна промяна в своето мобилно приложение. Шведската компания обяви, че онези потребители, които не искат да плащат за платен абонамент, скоро ще получат нови функционалности, включително възможността сами за подбират песни в определени плейлисти.

Новата версия на мобилното приложение на Spotify позволява да изберете до 750 песни на ден от персонализирани плейлисти като Daily Mix, Discover Weekly, Release Radar и собствените плейлисти на Spotify като RapCaviar.

Нов алгоритъм ще предлага песни за създадените от потребителите плейлисти. Ще има и опция за намаляване на мобилния трафик до 75 процента, за да пестите интернет достъпа си.

В момента 70 милиона от над 157 милиона абонати на Spotify плащат за платформата. Компанията наскоро излезе на борсата и определено се нуждае от това да поддържа растежа и да създаде по-устойчив бизнес. Логиката на сегашното решение е, че ако Spotify дава повече веднага и безплатно, в перспектива това ще ѝ помогне да привлече повече платени абонати.

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове:
Още от Tech

McLaren F1 превръща HTC Vive в прозорец към високите скорости

0 | Преди 22 ч.