Напоследък името на Tesla се свързва с поредица от проблеми като забавяне на доставки и слаб качествен контрол на продукцията, а сега компанията ще трябва да се справя и с нови неприятности.

Този път те са продиктувани от глобалния недостиг на т.нар. цилиндричин батерии, които отиват изцяло за нуждите на огромния завод на Tesla, пишат от Engadget, цитирайки неупоменати източници. 

По данни на etnews в момента е практически невъзможно да се закупят такива батерии в Япония, където е съсредоточена голяма част от производството на компоненти за електроника. Причината е, че почти всички налични запаси отиват за завода на Tesla.

Panasonic например е предоставила почти всичките си запази от батерии на Tesla, което на свой ред кара японците да търсят доставки от Samsung, LG и Murata. Бизнеси като производството на домашни електроуреди, електрически коли и някои компютърни компоненти чисто и просто не могат да си набавят материалите, от които се нуждаят. Според анализатори недостигът ще продължи поне до средата на 2018 г.

Трудно достъпното местоположение на завода на Tesla в пустинята в щата Невада и прекаленото разчитане на възобновяеми енергийни източници са сред факторите, които затрудняват доставките.

Оцени:
Рейтинг: 2
Тагове:
Още от Tech

Топ 19: Най-забележителните автомобили на 21 век

16 | Преди 10 ч.