През последните няколко дни се появиха слухове, че Sony възнамерява да замени своята Z линия смартфони с новата Xperia X, което на свой ред означава, че вероятността да видим Xperia Z6 отпада.

В интернет се появи дори едно интервю със старши продуктовия мениджър на Sony Mobile Джун Макино, в което уж бе изказана подобна позиция, но сега японската компания излезе с официално разяснение относно плановете си. В него се казва, че мобилната стратегия на компанията е навлязла "в нов етап" с появата на Х моделите, но това не изключва възможността в бъдещ момент да се появи Xperia Z6.

"Въпреки че не можем да потвърдим бъдещите възможности за нашата продуктова линия, можем да споделим, че на този етап нямаме планове да пуснем Xperia Z6. Както вече обявихме, навлязохме в нов етап на развитие на марката Xperia с пускането на новата Х серия на MWC 2016", се казва в изявлението.

Ключовата дума, разбира се, е "на този етап", което не отхвърля бъдеща премиера на въпросния модел. С други думи Sony не слага непременно край на възможността за Z6, просто няма да го пусне точно сега. Самите X и XA модели, показани в Барселона, определено споделят някои общи характеристики с флагманската Z серия, но нямат имиджа на апарати от най-висок клас.

Виж още: MWC 2016: Новите Sony Xperia смартфони са с чудесни камери

Тагове:
Най-четени
Всички

Xiaomi представи телефон, който варира от $400 до $7000

64 | 21.07.2019
Още от Tech

Ford предлагат собствен дизайн за емоджи (ВИДЕО)

1 | Преди 12 ч.