Една от най-актуалните теми в момента по света е опазването на личните данни в интернет пространството. Тя се развива през последните години покрай редица пробиви на големи масиви с информация, намаления контрол относно използването им, като последното кулминира със скандала около Facebook и британската консултантска фирма Cambridge Analytica. Европейският съюз от известно време подготвя комплексни и универсални правила, които да предпазят личните данни на гражданите на Стария континент. Това е Общият регламент относно защитата на личните данни или познат повече с английската абревиатура GDPR.

Единна стратегия за единния регламент

Сложната регулация влиза в сила от 25 май, като тя ще важи за всички компании, които обработват лични данни на европейски граждани. От интернет гиганти, софтуерни компании, през болници, банки, университети и други. Във връзка с предстоящите промени и необходими действия от страна на фирмите да покрият изискванията на новия регламент на 24 април се провежда конференция на тема "Киберсигурността в контекста на GDPR".

Тя се организира от IT дистрибутора „Веракомп“ в хотел „Хилтън София“, конферентна зала „Мусала 2“. На събитието ще се покаже погледът на редица различни технологични гиганти, които изградиха взаимнодопълваща се стратегия, която да посрещне новата регулация на ЕС. Сред компаниите са Hewlett-Packard Enterprise, Trend Micro, Fortinet, RedHat, Tipping Point, Proofpoint и др.

Информация от извора

Основните лектори на събитието са началникът на отдел „Регистър и архиви“ на Комисията за защита на личните данни Цанко Цолов и Дмитрий Белочкин – директор по дигиталната сигурност на Trend Micro и член на борда на организацията EU GDPR. Те ще могат да представят различните моменти в новата директива на ЕС. Инициативата е предназначена както за IT мениджъри и експерти по информационна сигурност, така и за консултантски компании, които предлагат бизнес анализ и управление на технологични услуги. Участието е безплатно за всички присъстващи.

Оцени:
Рейтинг: 5
Още от Social

Младото поколение започва все повече да харесва Microsoft

31 | 21.05.2018