Докато Samsung се опитва да изпипа максимално своя иновативен сгъваем смартфон, Huawei се готви да изпревари южнокорейския си съперник и да анонсира своя модел през ноември. Снабден със сгъваем екран от LG, въпросният телефон ще бъде първият в света с такъв гъвкав дисплей.

Разбира се, анонсът не означава автоматично, че телефонът ще се появи на пазара веднага след това, но същото може да се каже и за Samsung. Слуховете твърдят, че Apple също се заиграва с идеята, отново ползвайки екрани на LG. Целта на американците очевидно е да не допуснат такъв ключов иновативен елемент от смартфон бизнеса да отиде изцяло в Samsung.

Що се отнася до по-конкретни технически параметри, засега нямаме идея как ще изглежда въпросният смартфон на Huawei. В крайна сметка компанията може да анонсира само един прототип и да прецени потребителската реакция, преди да се реши на фаза на масово производство. Съдейки обаче по успеха на серията Р20, която Huawei току-що пусна, доста вероятно е тази есен да имаме ново мобилно предложение от китайския производител, за което светът ще говори.

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове:
Най-четени
Всички

Забраниха на Huawei да използва microSD карти в своите телефони

698 | 25.05.2019
Още от Tech

Телефоните на Samsung и Xiaomi привличат интерес за сметка на тези на Huawei

0 | 26.05.2019